Nackdelen med djur är att de någon gång försvinner...

Lilla Puffis var till veterinären idag. Efter mycket kliande och tappad päls var det dags att kolla upp det. Och allmän check av hälsan. Dåliga höfter och hög ålder. Och smal. Men pigg. Om något lite lugnare än vanligt, men ändå mer energisk än många andra hundar. Speciellt i hans ålder.
.
Om veterinären bedömde att han hade ont skulle han få somna in. Magnus föräldrar kom hem igår och är hemma över jul så Anki och Therese åkte iväg med honom imorse. Jag var kvar hemma och väntade. Funderade på om det skulle hoppa ut en hund ur bilen och ta ett varv på gården eller om det skulle vara... tomt.
.
Sen ringde Therese. Berättade att det inte skulle hoppa ut någon hund. Att Ceasar hade fått testikelcancer. Att han hade fått somna. I detta läget är det ändå okej. Jag hade förbrett mig, och han slipper ha ont och så vidare. Att det skulle vara onödigt att operera när han ändå var elva år och medellivslängd på schäfer är tio år. Dessutom dåliga höfter. Och hudproblem.
.
Men det är något med det där när det verkligen skjunker in. När de kommer hem med honom och man ser honom. När han bara låg där. Fortfarande varm, men han springer inte. Han hoppar inte upp och trycker sig mot en för att gosa. Och han andas inte. Allt brister. Och hunden är inte ens min. Men han har varit en familjemedlem de senaste veckorna jag bott här. Där stod vi alla tre och grät.
Men han var så fin. Fina, söta underbara Ceasar!


Båda bilderna är från förra året, när han var tjock och go i pälsen

Snodd från Therese. Ceasar-skabbsvans är med och hämtar ved!

I favoritfåtöljen, där man egentligen inte får vara..

Sov gott!


Inatt..

Höll precis på att somna efter att ha legat vaken x antal timmar. Då får min käre pojkvän ett sms. Och han är en såndär som inte vaknar av sånt och anser då att man inte behöver stänga av ljudet, till min förtjusning. Iallafall... Jag blir klarvaken igen, och frågar Magnus som hade ryckt till lite vem det var..
E-Vem var det?
M-ÖÖhh.. Farmor.
E-Ofta. Vem var det?
M-Farmor.
E-Jaha?! Vad skrev hon då? (Här medveten om att det antagligen är fel någonstans i det han svamlar om)
M-Torsdag
E-Nä? Vad skrev hon?
M-Torsdag!
E-Varför?... NÄ, nu pratar du i nattmössan! Du har ju inte ens kollat! Vem var det?!
M-Näää, eller va?
E-VEM VAR DET SOM SKICKADE SMS?! (Det gäller att artikulera tydligt här)
M-Va? Har jag fått sms?
Där var det bara att börja om igen.. Och ligga vaken ett tag till. Men det är ju tur att man kan ha lite kul åt honom ;)

Onsdag

KALLT SÅ IN I BOMBEN! 17 grader. One piece och tröja under. Tjocka strumpor och tofflor. Luva. När jag gick upp och det var 15 grader frös jag inget minsann. Suck. Får väl placera mig vid kaminen kanske. Hade några tända ljus, men varje gång jag bytte sida i häftet jag pluggar med la jag det i ljuset. Visserligen började det inte brinna nån gång, men kändes lite sådär så jag blåste ut dom... Vore ju dumt att bränna ner någon annans hus liksom.
Snöade riktigt mycket förut faktikst. Nu verkar det dock smälta bort :(
Känns som jag har hyfsad koll på det mesta till tentan iallafall. Gäller bara att komma ihåg alla olika saker.. Får väl se hur det går..
Håll tummarna vettja.
PUSS

Lite av varje

Kanske är dags att skriva något här.. Fädigflyttad för ett tag framöver. Bor väl kanske hos mamma och pappa över jul om Magnus föräldrar är hemma då. Jobbar typ hela jul ändå..
Var precis ute och jagade Ceasar. Han tyckte att det var värt att bara springa runt och nosa istället för att komma in igen efter uträttade behov. Varmt och skönt utan ytterkläder och skor. Hade iallafall tofflor så helt barfota var jag inte iallafall. Dags att börja använda koppel på hundjäveln. Eller bli mer auktoritär. Han lyssnar på alla utom mig i princip. Eller, inne lyssnar han men inte ute. Värt.
Fick underkänt på hemtentan. Kanske är dags att börja plugga istället för att jobba? Fast var inte så farligt, dock lite komiskt, han skrev att fråga ett och två var jättebra men att inspirationen falnat under tid. Faaast, nu var det så att jag gjorde de frågorna sist och bara flummade och ordbajsade där medans jag tyckte att resten av frågorna blev bra. Haha :p ska sluta lägga ner mig och bara ordbajsa helt enkelt. Jaja, blir nog inte så svårt att fixa den. Tror nog att jag var ensam om att bli underkänd. Kanske. Eller jag vet inte..
Tenta på torsdag. SKA plugga idag. Snart. Känns som jag har lite koll iallafall. Får väl se hur det går helt enkelt.
PUSS

RSS 2.0